Cum ar putea fi transformată Casa Radio

Data actualizării: Data publicării:
casa radio

AFI Europe a semnat o scrisoare de intenție neangajantă cu Plaza Centers N.V. pentru achiziția pachetului majoritar de acțiuni al proiectului Casa Radio, situat în centrul orașului București. Valoarea totală a ofertei se ridică la 60 de milioane de euro.

Ar putea fi un mall, dar e prea aproape de AFI Cotroceni. Opinia a fost exprimată luni de către Doron Klein, CEO AFI Europe, companie care ar putea deveni noul acționar majoritar al Casei Radio. AFI Europe a semnat un document care prevede achiziționarea a 75% din pachetul de acțiuni ale proiectului. 

„Casa Radio ar fi un proiect mai mare decât AFI Cotroceni. La început va trebui să vedem care va fi destinaţia cea mai bună în beneficiul tuturor. Nu sunt sigur că va fi un centru comercial acolo, unul dintre motive este că AFI Cotroceni este în apropiere. Dacă va fi cazul, vom dori să colaborăm cu publicul şi cu Guvernul pentru a dezvolta proiectul. Momentan suntem într-un stadiu preliminar şi este mult prea devreme pentru a comenta mai mult“, a spus Doron Klein, pentru ZF.ro.

Acesta a confirmat însă că achiziția proiectului face parte dintr-o strategie mai amplă de expansiune.

„Casa Radio este un punct de reper în București și achiziția proiectului este în concordanță cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziții, vom oferi informații actualizate privind achiziția și planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania, într-un comunicat remis Digi24.

Proiectul Casa Radio, sau Dâmbovița Center cum mai este cunoscut, se află la doar 2,2 kilometri de AFI Palace, unul dintre cele mai mari complexuri comerciale din România.

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers a semnat recent o scrisoare de intenție neangajată cu AFI Europe, deținută de Africa Israel Properties, pentru vânzarea participației de 75% în cadrul proiectului Casa Radio, pentru o sumă de până la 60 de milioane de euro, încheierea tranzacției fiind condiționată de îndeplinirea anumitor condiții.

Plaza Centers deține 75% din proiect, în timp ce 15% este deținut de autoritățile române, iar 10% de către un investitor turc.

Documentul semnat prevede că  AFI Europe are o perioadă de 3 luni pentru a realiza procesul de due-dilligence, după care pre-contractul de vânzare ar trebui să fie încheiat în 30 de zile după finalizarea acestui proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri