Cum va încerca un antreprenor să-și convingă angajații să se vaccineze anti-COVID: „Asta am voie sa fac”

Data actualizării: Data publicării:
Un chelner dezinfectează o masă.
Un chelner dezinfectează o masă, în pregătirea pentru primirea altor clienți. Foto: GettyImages

Reprezentanții domeniului ospitalității sunt poate cei mai dornici să scăpăm de pandemie și să își redeschidă restaurantele și hotelurile la capacitate maximă. Prin urmare, antreprenorii din HoRoCa spun da vaccinării și spun că vor pleda și în fața angajaților pentru imunizare. Dragoș Dumitrescu, un antreprenor cu 41 de angajați, a spus miercuri seară la Digi24 că ar vrea ca toți angajații săi se vaccineze împotriva COVID, însă nu-i poate obliga. El a spus însă că din punct de vedere legal poate să le ceară să vină în fiecare zi cu un test negativ, iar așa ar putea să-i convingă.

„Nu e legal să obligi, suntem în 2021, dar voi încerca să fie cumva o obligativitate treaba asta. Dacă nu o să se vaccineze, dacă nu o să înțeleagă că este bine pentru toată lumea, o să-i pun să vină în fiecare zi cu câte un test COVID, să văd că sunt negativi - să vedem dacă pot să facă treaba asta - pentru că asta am voie să fac”, a spus Dragoș Dumitrescu.

El și-a explicat alegerea: „Cine lucrează în industria HoReCa știe foarte bine despre ce e vorba, și cu angajații, și cum merg lucrurile, mai ales în momentul acesta. Este foarte greu”.

„Eu am încercat din martie, de când este această pandemie/criză, să țin toți angajații. N-am dat pe nimeni afară și din cauza asta am acumulat datorii către stat de peste 100.000 de euro”, a mai spus antreprenorul.

Dragoș Dumitrescu a adăugat că „în mare parte” angajații lui vor să se vaccine împotriva COVID-19: „Au înțeles, pentru că am avut printre noi doi angajați care au fost pozitivi și a fost destul de greu, a trebuit să închidem, să redeschidem cu oameni care să suplinească postul respectiv, oboseală în plus. Nu e în regulă, trebuie să ne păzim și să scăpăm de chestia asta”.

„Până la urmă, e o chestie normală - și de gripa normală ne vaccinăm în fiecare an - eu cred că va deveni o normalitate”, a completat el.

Antreprenorul a spus că nu doar vaccinarea reprezintă ieșirea din criză în care se află industria ospitalității, ci și granturile promise de guvern și care încă nu au ajuns din octombrie. „Sunt foarte puțini care au primit și ne bazăm pe treaba asta, pentru că datoriile se adună”, a subliniat el.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri