Danone investighează plângeri conform cărora laptele praf Aptamil le-ar face rău bebelușilor

Data publicării:
aptamil

Compania franceză Danone investighează mai multe plângeri conform cărora laptele praf Aptamil le-ar fi făcut rău bebelușilor. Aptamil a schimbat recent rețetele a trei formule de lapte praf pentru copii, scrie BBC News.

Sute de părinți din Marea Britanie s-au plâns pe rețelele de socializare că noua formulă de lapte praf le-au îmbolnăvit bebelușii. Danone a declarat că efectuează mai multe teste asupra formulei, adăugând că tratează toate aceste feedback-uri cu „multă seriozitate”.

Compania a înființat inclusiv o linie de call center unde părinții care au avut probleme să poată suna să le raporteze.

Pe lângă aceste plângeri, părinții sunt nemulțumiți și de faptul că a fost redusă cantitatea de lapte praf de la 900 de grame la 800, dar prețul a rămas neschimbat.

Mamele ai căror bebeluși ar fi avut probleme cauzate de Aptamil spun că micuții au avut dureri de stomac. De asemenea, laptele praf nu s-ar dizolva complet în lapte și ar mirosi diferit. „Mirosea altfel, ca un lapte lăsat afară timp de o zi”, a povestit Rosie Menzies pentru BBC News.

Aceasta susține că fiului ei în vârstă de 11 luni i se făcea rău de fiecare dată când îl hrănea, apoi a început să refuze biberoanele cu lapte.

Aptamil a schimbat rețeta de lapte praf pentru trei produse: Aptamil First Infant Milk powder, Aptamil Follow On Milk powder și Aptamil Growing Up Milk powder.

Alți părinți spun că bebelușii lor s-au adaptat rapid la noul lapte praf și că nu au avut probleme.

„Îi asigurăm pe părinți că siguranța și calitatea produselor noastre este prioritatea noastră. Am lansat de curând noi rețete Aptamil, iar unele familii nu au avut o tranziție foarte plăcută. Efectuăm noi teste de calitate și siguranță, iar testele de laborator au arătat că rețetele sunt sigure pentru consum. Am actualizat și instrucțiunile de folosire de pe pachetele de Aptamil, pentru a le recomanda părinților să agite puternic laptele în sticlă timp de 10 secunde, pentru ca dizvolarea să fie completă”, a transmis compania Danone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri