De câți experți în egalitate de șanse avem nevoie

Data actualizării: Data publicării:
egalitate sanse

Premierul Viorica Vasilică Dăncilă a anunţat joi că se va introduce obligaţia ca firmele de stat şi private care au cel puţin 50 de salariaţi să aibă "în structura de personal un expert în egalitatea de şanse" între femei şi bărbaţi. Câte companii ar putea fi afectate?

Premierul României nu a oferit explicaţii suplimentare şi răspunsuri la întrebări precum “de unde să fie găsiţi aceşti “experţi în egalitate de şanse” sau ce măsuri s-ar putea lua dacă s-ar descoperi că o companie nu respectă această “egalitate de şanse”, lăsând totul la un nivel vag – tipic multor decizii luate în ultimul an, de altfel, de cele 3 guverne PSD, potrivit unei analize wall-street.ro.

Conform Institutului Naţional de Statistică, în România sunt înregistrate 8.791 de companii cu un număr de angajaţi situat în 50 şi 249 de persoane, şi un număr de 1.731 de companii care angajează peste 249 de persoane. Un total, deci, de 10.522 de firme – date valabile la finalul anului 2016.

Practic, peste 10.000 de firme din România vor avea o nouă bătaie de cap, de parcă haosul fiscal nu ar fi fost de ajuns – să găsească un “expert în egalitate de şanse” care să “măsoare”, cumva, acest termen. În plus este puțin probabil să poată fi găsiți 10.000 de absolvenți ai unor cursuri cu acest profil, în condițiile în care astfel de cursuri au fost desfățurate în special ca studii de master la nivelul facultăților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri