„De ce când caut «idiot» pe Google îmi apare poza lui Trump?”. Răspunsul CEO-ului Google la întrebările congresmanilor

Data publicării:
trump

Directorul executiv al Google, Sundar Pichai, a fost audiat de către congresmanii americani, în contextul acuzaţiilor că grupul aplică cenzura în China şi pe fondul afirmaţiilor unor conservatori că gigantul are preferinţe politice liberale. Printre întrebările legate de subiectul audierii, congresmanii au vrut, la fel ca la audierea lui Mark Zuckerberg, să își lămurească și unele dileme personale legate de cum funcționează Google.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O membră republicană a Camerei Reprezentanților a vrut să știe de ce atunci când caută pe Google cuvântul „idiot”, în imagini, primul rezultat afișat este o fotografie a lui Donald Trump.

CEO-ul Google a explicat că motorul de căutare nu intervine asupra rezultatelor afișate în căutări și că acestea apar în funcție de algoritmul după care Google citește paginile web indexate.

„Google are stocate miliarde de copii ale paginilor web în index și luăm cuvintele cheie și el potrivim apoi cu paginile în care ele apar, apoi le ordonăm în funcție de peste 200 de semnale. Lucruri precum relevanța, noutatea, popularitatea sau interesul celorlalți oameni sunt printre aceste criterii. Și în funcție de asta, noi încercăm să afișăm cele mai bune rezultate pentru căutarea respectivă”, a spus Pichai.

Aceasta nu a fost singura întrebare bizară care i-a fost adresată CEO-ului Google. Un congresman republican a vrut să afle dacă Google îi monitorizează fiecare mișcare și dacă motorul de căutare ar ști atunci când el se ridică de pe scaun pentru a se muta în alt loc. Pichai a răspuns însă că acest lucru depinde de mai mulți factori, inclusiv de permisiunile pe care le acorzi Google în legătură cu serviciile de localizare. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri