Deputaţii vor înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru TAROM

Data actualizării: Data publicării:
avion tarom shutterstock
FOTO: Shutterstock

Deputaţii vor înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru TAROM. Se vor ocupa de ea aleşii din Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor.

avion tarom shutterstock
Deputaţii vor înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru TAROM FOTO: Shutterstock

Şi-au stabilit 15 obiective, printre care verificarea modului în care au fost vândute două aeronave Airbus A310, verificarea procedurilor de achiziţie, modul de stabilire a priorităţilor de investiţii, dar şi verificarea activităţii managementului şi a personalului TAROM.

Concluziile anchetei vor fi publicate într-un raport, iar aleşii spun că scopul e ca TAROM să devină o companie profitabilă şi competitivă.

Sau un motiv pentru a schimba conducerea companiei pentru că oricum au fost multe companii scoase din guvernanta corporatistă şi e păcat ca TAROM să rămână fără o conducere numită pe cumetrii de partid. Anul trecut, TAROM a făcut pentru prima dată profit după zece ani de pierdere. Nu e mare, puţin peste 2 milioane de euro.

Ştefan Băişanu, deputat ALDE: „Din 2007, TAROM nu a mai avut profit, asta înseamnă că stă pe banii contribuabililor. Trebuie să aducem TAROMUL pe profit şi să îl dăm pe mâna unor oameni care ştiu să gestioneze şi să facă din TAROM o companie competentă la nivel mondial”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri