Demisie a directorului Dacia Renault, după doar patru luni

Data actualizării: Data publicării:
jdd

Jérome Olive îl înlocuieşte pe Antoine Doucerain în funcţia de director general al Groupe Renault România. Doucerain preluase funcţia de director general din data de 1 mai, de la Yves Caracatzanis.

Jérome Olive va asigura, începând din luna septembrie, funcţia de director general al Automobile Dacia şi director general al Groupe Renault România, înlocuindu-l pe Antoine Doucerain, a anunţat joi compania, potrivit News.ro.

Responsabilităţile şi atribuţiile lui Jérome Olive vor fi exercitate pe perioadă de interimat până la o nouă nominalizare a Groupe Renault. 

”Antoine Doucerain îşi încetează activitatea din România din motive personale. Jérome Olive, în prezent, Alliance Regional SVP - Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering pentru regiunea Eurasia, a mai îndeplinit funcţia de director general Dacia şi Groupe Renault România în perioada 2010 – 2013”, se arată în comunicat.

Jérôme Olive a obtinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte si Meserii (ICAM) în anul 1980. Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville, unde a ocupat diferite posturi în domeniul fiabilizării proceselor de fabricaţie şi de mentenanţă.

”În 1985, a preluat funcţia de responsabil investiţii şi mentenanţă la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de director de producţie. În 1996, în calitate de şef al departamentului de Caroserie, a fost responsabil de lansarea în fabricaţie a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai”, se arată în comunicat.

În 1999, Olive a devenit director adjunct responsabil cu fabricaţia, preluând conducerea uzinei la începutul anului 2004. În ianuarie 2010 este numit director general Dacia şi Groupe Renault România până în 2013.

În continuare, ocupă funcţiile de director industrial pentru regiunea Euromed Africa, director industrial pentru Europa şi mai apoi devine Alliance Regional SVP - Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering pentru regiunea Eurasia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri