Sari la conținut

Domo dă în judecată Cel.ro

Casa de avocatură Cunescu, Balaciu şi Asociaţii va reprezenta deţinătorii mărcii DOMO şi numelui de domeniu DOMO.ro în dispută legală cu CEL.ro. Începând cu luna iulie a acestui an, clienţii online ai DOMO au fost induşi în eroare de o practică ilegală a companiei deţinătoare a CEL.ro.

domo

Astfel, persoanele care au încercat accesarea magazinului din Google, după o simplă căutare a cuvântului “domo”, utilizând acest motor de căutare, erau redirecţionaţi de fapt către site-ul CEL.ro, acesta fiind primul rezultat generat de acest motor de căutare, printr-un link sponsorizat care conţinea expresia “domo.ro”, potrivit wall-street.ro.

Această conduită a continuat pe parcursul a mai multor luni, folosindu-se în mod nelegal numele de domeniu  DOMO.ro Numele de domeniu a fost utilizat nelegal prin includerea acestuia atât în linkul paginii web  http://www.cel.ro/domo, cât şi în conţinutul acesteia sub forma unui hyperlink care trimite la rândul său la aceeaşi pagină web a CEL.ro.

“Pe lângă această practică, tot în luna iulie, compania deţinătoare CEL.ro a înaintat o cerere către OSIM pentru a înregistra în mod abuziv marca DOMO, în condiţiile în care dreptul de utilizare aparţine altei companii. Ca urmare a acestei situaţii, am demarat, în numele titluarului numelui de domeniu, operaţiunile legale pentru recuperarea prejudiciului în cazul acţiunilor reprezentanţilor CEL.ro împotriva DOMO.ro, în spaţiul online, dar şi în cazul încercării de preluare a mărcii la OSIM”, declară Dinu Petre, partener Cunescu, Balaciu şi Asociaţii.