După zece ani de pierderi, Tarom se bucură de profit. Plus de 21% la pasageri

Data actualizării: Data publicării:
avion tarom shutterstock

Werner Wolff, șeful Tarom spune că linia aeriană este „pe drumul cel bun”. Avem trei luni consecutive pe plus, afirmă el.

Compania Tarom va încheia sezonul de vară pe plus, spune compania într-un comunicat de presă remis joi. Aceasta ar fi o veste bună în condițiile în care nu a existat an în ultimul deceniu în care Tarom să nu raporteze pierderi.

Pierderea companiei s-a redus cu aproximativ 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile au crescut cu peste 25%. Compania nu dă însă nicio informație privind evoluția costurilor.

"Rezultatele pozitive obținute de TAROM în 2018 ne repun pe drumul cel bun. Am reușit să reducem la jumătate ce s-a pierdut în 2017, asta în condițiile în care prețul combustibilului a crescut exponențial", susține directorul general TAROM.

Compania raportează cele mai bune rezultate financiare din ultimii 4 ani. Veștile vin în contextul în care pe piața mondială kerosenul s-a scumpit.

Tarom a plătit mai mult pe combustibil față de anul trecut cu nu mai puțin de 49,7 milioane lei. Prețul kerosenului a crescut cu 30% pe piața europeană, față de 2017. Creșterea totală a cheltuielilor cu combustibilul ajunge la 34%.

Indicatori pozitivi TAROM în cele trei luni

- Creșterea numărului de pasageri cu 21%

- Creșterea factorului de încărcare cu 5%

- Rute noi deschise în 2018: 14

- Două aeronave nou intrate în flotă (luna iunie 2018)

Citește aici cum sunt rezultatele altei companii din transporturi deținute de stat, respectiv Portul Constanța. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri