Eficiența angajaților germani, în scădere

Data actualizării: Data publicării:
muncitor german

Germanii petrec mai mult timp decât oricând la locul de muncă, însă eficiența lor, renumită de altfel, este în scădere.

Există preocupări că frenezia angajărilor în cea mai mare economie europeană este de domeniul trecutului, potrivit unui articol Bloomberg..

În condițiile în care șomajul a înregistrat una dintre cele mai reduse rate, germanii au lucrat 15,64 miliarde de ore în al treilea trimestru al acestui an, potrivit cifrelor publicate de Institutul IAB pentru Cercetare în Ocuparea Forței de Muncă, publicat marți. Valoarea este una maximă după ce grupul a început să colecteze date pentru Germania reunită în 1991.

Cu toate acestea, productivitatea a scăzut cu 0,4% față de cel de-al doilea trimestru, cel de-al treilea mare declin. Enzo Weber, analist IAB, a declarat că îmbătrânirea populației din Germania face ca modelul economic bazat pe extinderea ocupării forței de muncă să nu mai fie viabil.

"Avem nevoie urgentă de calitate, nu de cantitate", a spus Weber. Creșterea investițiilor în formare la locul de muncă, în special în rândul lucrătorilor aflați la limita inferioară a scării salariale, este esențială, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri