Enel va folosi exclusiv contoare românești

Data actualizării: Data publicării:
calibration

Oficialii Enel, unul dintre cei mai mari distribuitori de energie electrică din România, spun că 80% din locuinţele din România ar putea avea în următorii trei ani contoare inteligente de energie electrică, devansând-se astfel ţintele din programul de contorizare inteligentă anunţat deja de autorităţi.

calibration

Mai mult, toate contoarele montate de Enel vor fi produse în România, iar italienii duc şi în alte ţări contoarele româneşti, potrivit unui articol Economica.net. "O parte semnificativă a strategiei noastre o reprezintă instalarea de contoare inteligente. Există o țintă de 80% impusă de Uniunea Europeană pentru anul 2020 și vom investi în continuare în această zonă pentru ca acest obiectiv să fie atins. Ținta de 80% poate fi atinsă în România", spun șefii Enel România.

"Toate contoarele sunt şi vor fi produse în România. În prezent, cumpărăm contoare inteligente din România și le instalăm în alte țări", a precizat el. Enel mai instalează contoare inteligente de energie electrică în Spania şi în America Latină.
Furnizorul Enel pentru România este cunoscuta firmă AEM din Timişoara, deţinută de Luxten, şi unul dintre cei mai mari producători români de astfel de echipamente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri