Experienţa lui Cristian Tudor Popescu, după ce a mers şi cu Uber, şi cu Taxi

Data actualizării: Data publicării:
German Court Bans Uber Service Nationwide
FOTO: Getty Images

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24 că a mers şi cu Uber, şi cu Taxi şi a făcut un tablou comparativ al serviciilor care i-au fost oferite în ambele situaţii.

Fără a intra în chestiuni de legalitate în legătură cu astfel de servicii, gazetarul a povestit o situaţie pe care a constatat-o de fiecare dată când, de la Gara de Nord a vrut să ia taxiul spre casă: „Nu mă duc, pentru că e puţin. Sunt vreo 5 lei. Pentru 5 lei nu mă ia. Trebuie să îi faci consumaţie. Aşa că mă duc cu metroul”.

Cristian Tudor Popescu a afirmat că de câte ori a mers cu Uber, au fost maşini curate si oameni politicoşi, care erau îmbrăcaţi corespunzător. „Nici gând să fumeze în maşină, nu trebuie să le dau niciun bacşiş şi nu mă.... la cap cu tot felul de întrebări”.

Alta este însă atitudinea majorităţii taximetriştilor întâlniţi, spune gazetarul: „Consideră că trebuie să îmi împuieze capul câtă vreme durează cursa, dacă las un leu bacşic se uită strâmb, că sunt zgârciob, mă aşteaptă mulţi dintre ei cu ţigara în gură şi cu greu o sting. Maşina pute îngrozitor şi eu trebuie să merg cu ea. În general sunt maşini murdare, cu indivizi îmbrăcaţi ca nişte cocalari”.

Astăzi a intrat în vigoare noua lege a taximetriei care poate duce la amendarea şoferilor Uber şi Bolt. Guvernul dă însă asigurări că astfel de servicii nu sunt interzise, dar în acelaşi timp e un gol legislativ care lasă loc la intrepretări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri