Facturi restante de 200 milioane de euro la CE Hunedoara

Data actualizării: Data publicării:
Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara şi-a redus pierderile, dar se îngroapă în datorii. Facturile restante ale companiei de stat au crescut cu 77% în prima jumătate a acestui an şi au ajuns la 944 de milioane de lei, adică peste 200 de milioane de euro.

Complexul Energetic Hunedoara

Veniturile Complexului Energetic au scăzut în aceeaşi perioadă cu 29% însă cheltuielile au fost tăiate şi mai mult, aşa că s-a reuşit o diminuare a pierderilor cu 36%. Însă situaţia companiei rămâne una foarte grea. Complexul Energetic Hunedoara deţine minele din Valea Jiului şi a intrat în insolvenţă anul acesta. De două ori chiar pentru că insolvenţa decisă în luna ianuarie a fost suspendată în mai, dar în în iunie, insolvenţa Complexului a fost reconfirmată de instanţă.

Fondul Monetar Internaţional i-a propus României să închidă Complexul Energetic Hunedoara, iar un raport al administratorului judiciar spune că oricum compania este practic în faliment, deşi această stare nu a fost constatată din punct de vedere juridic. Însă guvernul încearcă Complexul. Ministrul Energiei declara că sunt purtate negocieri cu oficialii Comisiei Europene pentru acordarea unui ajutor de stat la Complexul Energetic Hunedoara. De curând a fost aprobată disponibilizarea a peste 800 de angajaţi ai companiei. Iar o analiză a Ministerului Energiei arăta că în acest moment Complexul Energetic Hunedoara mai are două mine viabile, Livezeni şi Vulcan în vreme ce minele Lonea şi Lupeni vor trebui închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri