Sari la conținut
News Alert

Firma cu program de 4 zile pe săptămână e mulţumită de rezultate

După aproape 6 luni în care angajaţii au muncit doar de marţi până vineri, firma WebDigital a făcut bilanţul. Şi anunţă că va continua experimentul, deoarece toată lumea e mulţumită: clienţii, angajaţii şi patronii.

O2 Launches Country's Biggest Ever Flexible Working Pilot

Foto: Gulliver/GettyImages

„Am analizat primele date în urma programului de 4 zile lucrătoare pe săptămână, anunțat în septembrie 2016. Rezultatele obținute arată că experimentul și-a atins primul scop: acela de a vedea dacă productivitatea poate fi menținută în condițiile reducerii timpului de lucru cu 20%. Drept urmare, vom menține săptămâna de 4 zile lucrătoare până în luna iulie 2017”, scrie pe site-ul WebDigital.

Începând din luna septembrie 2016, firma din domeniul IT a declarat ziua de luni zi liberă. Asta pentru că toate studiile arată că în prima zi a săptămânii niciun angajat din lume nu are randament.

„Un alt efect al programului de 4 zile lucrătoare pe săptămână a fost o creștere a productivității în ziua de vineri. Pregătirea tuturor materialelor pentru campaniile care demarează la final de săptămână sau luni a devenit prioritară în departamentul de specialiști Pay Per Click Marketing. Până acum, fiecare client a beneficiat de campanii conforme cerințelor, indiferent de momentul de început și de final. Așadar, programul de 4 zile lucrătoare pe săptămână nu a avut un impact negativ asupra campaniilor clienților noștri”, scrie în comunicatul de pe site-ul companiei. Şi tot acolo, WebDigital anunţă că va continua experimentul şi, la împlinirea unui an, va face un raport complet despre săptămâna de lucru de 4 zile.