Focar de coronavirus la Arctic Găești. Zeci de angajați sunt infectați, fabrica a întrerupt activitatea într-o hală secundară

Data publicării:
Arctic Gaesti
Foto: Agerpres

Un focar de coronavirus descoperit vineri la Găești, printre angajații Arctic, e mult mai extins decât se anunța inițial: încă 31 de angajați, pe lângă cei 32 descoperiți la o primă testare, au COVID-19.

Potrivit unui comunicat DSP Dâmbovița, toți sunt asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66, se mai arată în comunicat.

S-a decis întreruperea activităţii în hala secundară, pentru ambele schimburi ale liniilor 3 şi 4, aproximativ 500 persoane, timp de două săptămâni.

În halele de lucru vor fi efectuate acţiuni de dezinfecţie la nivelul tuturor spaţiilor utilizate în comun, precum şi al liniilor de producţie.

Cei care au fost depistați pozitiv vor merge la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, urmând ca medicul specialist să dispună internarea lor în cadrul secţiilor suport COVID -19.

Toți contacții direcți și membri de familie cu care aceștia coabitează vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă  de 14 zile. În cazul apariţiei simptomatologiei specifice infecţiei cu Covid 19, aceştia se vor prezenta la secţia de boli infecţioase, prin solicitarea ambulanţei.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri