Ford anunță concedieri la nivel global. Ce se întâmplă la uzina din Craiova

Data actualizării: Data publicării:
sigla ford
Foro: Guliver/GettyImages

Ford Motor va renunţa la 1.400 de angajaţi cu funcţii de birou din America de Nord şi Asia, prin pensionări anticipate şi alte stimultente financiare, în cadrul măsurilor de reducere a costurilor şi creştere a cotaţiei acţiunilor, transmite Reuters.

ford
Foro: Guliver/GettyImages

Restructurările vor fi echivalente cu circa 10% dintr-un grup de 15.000 de salariaţi.

Compania a precizat că o mare parte dintre salariaţi nu vor fi incluşi în restructurare, între aceştia aflându-se cei din domeniul dezvoltării produselor şi de la divizia Ford Credit. De asemenea, măsurile nu vor afecta diviziile din Europa şi America de Sud. Asta înseamnă că fabrica din Craiova nu va avea de suferit.

Aproximativ două treimi dintre locurile de muncă desfiinţate vor fi în America de Nord, iar restul în Asia. Ford nu intenţionează să renunţe la angajaţi plătiţi pe oră şi nici la cei din producţie.

O persoană apropiată situaţiei a declarat că Fprd va oferi stimulente financiare pentru a încuraja plecările voluntare, inclusiv programe generoase de pensionare.

În 2016, Ford a desfiinţat sute de locuri de muncă de birou în Europa, pentrua reduce costurile cu 200 de milioane de dolari pe an.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri