Accident ecologic la minele Remin Maramureș

Data actualizării: Data publicării:
BAIUT
foto: axanews.ro

O poluare accidentală a avut loc marţi dimineaţă pe râul Lăpuş, în judeţul Maramureş. Apele de mină s-au revărsat, au inundat câteva gospodării din comuna Băiuţ, după care au ajuns în răul Lăpuş, ucigând o parte a faunei din zona protejată.

foto: axanews.ro

Incidentul a fost semnalat de un localnic prin numărul de urgenţă 112. La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din pompieri, specialiști de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, dar şi reprezentanţi ai companiei Remin Baia Mare.

Gospodăriile inundate şi zona afectată de deversarea apelor de mină au fost curăţate. Presa locală, respectiv ziarmm.ro, informează că există o mulțime de pești morți (vezi foto).

foto: ziarmm.ro

În urmă cu 18 ani, în judeţul Maramureş s-a produs unul dintre cele mai grave accidente ecologice de după Revoluţie. Digul iazului de decantare din Bozânta Mare s-a rupt atunci şi 100 de mii de tone de steril au ajuns în apele râului Lăpuş, după care în Someş, Tisa şi chiar în Dunăre şi Marea Neagră. Otrava a lăsat în urmă mii de tone de peşte mort.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri