Francezii vor fabrica în Bulgaria uși pentru Airbus

Data actualizării: Data publicării:
icon airbus

Compania franceză Latecoere care are printre clienți Airbus, Boeing, Embraer va deschide la Plovdiv, Bulgaria, o uzină în valoare de 15 milioane euro unde vor fi fabricate componente pentru industria aeronautică.

Proiectul a fost anunțat anul trecut, după care a fost fondată filiala bulgară Latecoere Bulgaria. Prima fază a proiectului acoperă o suprafață de 5.000 de metri pătrați și este în curs de desfășurare. În 2019 va fi finalizată a doua etapă , adăugând încă 4.000 de metri pătrați. La început, fabrica bulgară va asambla părți electrice pentru Airbus, iar ulterior piese pentru uși. Acestea vor fi destinate modelelor A350 și A380. Planurile includ, în timp, și livrări către Airbus Military - A400M care este o aeronavă de transport militar, potrivit novinite.com.

Liderul industriei aviatice din Europa este clientul numărul unu pentru Latecoere, aproximativ 60% din producție acestuia mergând la Airbus. Compania este, de asemenea, un furnizor pentru competitorul Boeing, precum și Embraer și Dessault Aviation.

"În anul 2019, trebuie finalizată a doua etapă a proiectului, deoarece astăzi avem capacitatea de a produce aceste dulapuri pentru avioane, dar dorim să dezvoltăm alte produse în Bulgaria, precum și piese pentru uși, ideea fiind pentru a face scheletul, precum și mecanismele de deschidere și închidere, a explicat Ollivier Quéruell, directorul Latecoere Bulgaria.

Înainte de a decide investiții în Bulgaria, grupul francez Latecoere a avut în vedere și alte opțiuni de extindere a producției. "La început, ideea noastră a fost să alegem o țară din zona euro și bineînțeles că am luat în considerare și țările din Europa de Est, Bulgaria a apărut rapid în planul nostru de dezvoltare, deoarece oferă multe avantaje economice interesante pentru cazare și proximitate în același timp ", a spus Quéruell.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri