Franklin Templeton numește omul care va avea în mâini Fondul Proprietatea

Data publicării:
johan-meyer-fp

Johan Meyer va deveni la 1 aprilie singurul manager de portofoliu principal al Fondului Proprietatea. Greg Konieczny renunţă la responsabilităţi.

Sucursala din România a fondului Franklin Templeton, administrator de investiţii al Fondului Proprietatea, a anunţat joi că, începând cu 1 aprilie, Johan Meyer va deveni singurul manager de portofoliu principal al Fondului, informează News.ro. De asemenea, Johan Meyer va deveni singurul director general al sucursalei din România şi va continua să-şi îndeplinească rolul de reprezentant legal al fondului.

Din 1 noiembrie 2016, Johan a împărţit responsabilităţile manageriale cu Greg Konieczny, în calitate de co-manager de portofoliu. Începând cu 1 aprilie 2018, Greg Konieczny, director al departamentului de strategii speciale din cadrul Templeton Emerging Markets Group (TEMG), va renunţa la responsabilităţile legate de managementul Fondului, acestea fiind transferate către Johan Meyer.

Johan Meyer s-a alăturat Franklin Templeton Investments în 2004. Anterior rolului său în România, acesta a ocupat poziţia de director executiv Africa de Sud, respectiv de director al departamentului Africa Strategy din cadrul Templeton Emerging Markets Group. În această calitate, a fost responsabil pentru setarea liniilor de strategie ale departamentului, oferind îndrumare şi leadership, coordonând resursele potrivite, şi gestionând expertiza grupului pentru a adăuga un plus de valoare produselor oferite.

Condusă de Johan Meyer, echipa Franklin Templeton Bucureşti, alcătuită din cinci analişti de investiţii locali, este la rândul său sprijinită de platforma globală a Franklin Templeton, cu peste 50 de profesionişti în investiţii în pieţe emergente în 20 de birouri la nivel global şi cu peste 28 de miliarde dolari active administrate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri