Gigantul care anunță oficial că părăsește Marea Britanie din cauza Brexitului. Multinaționala se mută în Amsterdam

Data publicării:
panasonic
Foto: Shutterstock

Producătorul japonez de electronice şi electrocasnice Panasonic își va muta sediul din Londra la Amsterdam, în luna octombrie, din cauza schimbărilor fiscale pe care le va aduce Brexitul în climatul economic al Marii Britanii, relatează BBC News.

panasonic
Foto: Shutterstock

Mai exact, Panasonic încearcă să evite impunerea unor taxe adiționale ca urmare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat șeful executiv al companiei, Laurent Abadie.

Până în martie 2019, când Regatul Unit va ieși oficial din UE, câteva companii multinaționale intenționează să își mute sediul din Londra.

În cazul companiei Panasonic, lucrurile stau puțin diferit. Decizia a fost luată ca urmare a îngrijorărilor că Japonia ar putea considera Marea Britanie ca un paradis fiscal după Brexit, dacă autorităţile de la Londra vor decide să coboare foarte mult impozitele pentru companii, în încercarea de a atrage noi firme, a explicat purtătorul de cuvânt. Dacă Japonia va cataloga Marea Britanie drept paradis fiscal, acest lucru ar însemna pentru Panasonic taxe mai mari plătite în Japonia.

Laurent Abadie a declarat pentru Nikkei Asian Review că măsura este luată în considerare de mai bine de 15 luni și că firma a început deja să evalueze eforturile de relocare a operațiunile financiare și a 20 dintre cei 30 de angajați, operațiuni care vor avea loc în luna octombrie. 

Japonia este un investitor important în Marea Britanie, unde peste 800 de companii nipone au peste 100.000 de angajaţi. Cu toate acestea, decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană a determinat mai multe companii japoneze să îşi mute sediul european de la Londra. Printre aceste societăţi se numără băncile Mitsubishi UFJ Financial Group şi Sumitomo Mitsui Financial Group, precum şi firmele de brokeraj Nomura Holdings şi Daiwa Securities.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri