Grupul Digi Communications anunță rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului

Data actualizării: Data publicării:
Serghei Bulgac_CEO DIGI_ medium

Grupul Digi Communications N.V. a anunțat, vineri, 14 august 2020, rezultatele financiare aferente celui de-al doilea trimestru al anului 2020, încheiat la 30 iunie 2020, cu venituri în creștere cu 5 %, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior (EUR 310 milioane, față de 294 milioane EUR) și un progres al unităților generatoare de venituri (RGU) la 16,9 milioane de la 15,5 milioane, la 30 iunie 2019. EBITDA ajustat a fost de 115 milioane EUR (inclusiv IFRS 16), o creștere cu 6 % față de aceeași perioadă a anului 2019.

Global, grupul a înregistrat o performanță consistentă în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, în ciuda schimbărilor privind sănătatea publică. Pe măsură ce autoritățile au trecut la relaxarea restricțiilor sociale și comerciale, ca urmare a pandemiei COVID-19, de la jumătatea lunii mai, operațiunile Digi și principalele activități s-au adaptat la noile reguli și măsuri, continuând să asigure sănătatea angajaților, clienților, partenerilor.

În ciuda unui mediu general instabil, operațiunile Digi din toate teritoriile unde este prezent au avut rezultate stabile, confirmând nevoia de conectivitate a tuturor segmentelor de public, mai ales în contextul pandemiei. Drept urmare, la finalul celui de-al doilea trimestru, numărul RGU pe principalele segmente de servicii (internet fix și cablu TV) au înregistrat un nou nivel istoric de 3,9 milioane RGU (internet fix), respectiv 4,5 milioane RGU (cablu TV). Serviciile de comunicații electronice mobile de voce și date au ajuns la 6 milioane RGU.

Compania noastră și-a marcat cea de-a treia aniversare de la oferta inițială pe Bursa de Valori București, în mai 2020, într-un context influențat de schimbări și provocări economice. Echipa de management și angajații grupului Digi au dat dovadă de o responsabilitate imensă și de flexibilitate, în cele 6 luni de răspuns la criza sanitară. Împreună am depășit obstacole neprevăzute și am demonstrat angajamentul nostru de a pune în practică strategia de business propusă acționarilor și investitorilor.

În România, Consiliul Concurenței a aprobat, în iulie, transferul unor active între filiala locală și trei operatori independenți (AKTA, DCS și ATTP Telecommunications). Acesta este un pas mai departe în proiectul companiei noastre privind creșterea digitalizării și reducerea diferențelor de conectivitate între diferitele regiuni ale principalei noastre piețe. Ca urmare a tranzacției, vom furniza servicii de calitate la prețuri accesibile către sute de mii de clienți, arătând hotărârea noastră de a încuraja aspirațiile acestora spre un nivel de trai superior”, a declarat Serghei Bulgac, Chief Executive Officer (CEO) al Grupului Digi Communications N.V.

Operațiunile din România au contribuit semnificativ la veniturile consolidate ale grupului (61 % în trim. II 2020), la totalul serviciilor furnizate (70 % RGU) și la EBITDA consolidat (75 %). Cele mai importante evoluții în acest trimestru încheiat la 30 iunie 2020, față de aceeași perioadă a anului 2019, au fost obținute pe segmentul serviciilor de comunicații electronice fixe (+ 13 % RGU internet fix și + 8 % RGU pe segmentul pay-tv).

Pe segmentul comunicațiilor mobile, în al doilea trimestru al anului, Digi și-a păstrat poziția de lider al portabilității, în ciuda unei reduceri a numărului de portări față de aceeași perioadă a anului 2019, de la 80.411 numere de telefonie mobilă portate la 70.236. În total, în primul semestru al anului 2020, în rețeaua Digi Mobil s-au portat 166.643 de numere, într-o ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului anterior, când s-au înregistrat 164.830 de numere portate. În iunie 2020, Digi a înregistrat o cotă de piață 44,8% din totalul numerelor mobile portate.

În Ungaria, în condițiile măsurilor restrictive adoptate de autorități, operațiunile s-au derulat, în primele șase luni ale anului, la un nivel asemănător celui din perioadele de normalitate.

Digi Ungaria a demarat cea de-a doua fază de dezvoltare a rețelei mobile și și-a extins acoperirea în zone unde anterior nu oferea servicii de comunicații mobile și a îmbunătățit atât densitatea rețelei, cât și calitatea serviciilor oferite prin intermediul tehnologiilor de ultimă oră. Astfel, serviciile Digi Mobil au devenit accesibile în peste 500 de localități, atingând o acoperire de 50% într-un an de la lansare (mai 2019). Pentru a marca aniversarea acestui serviciu, Digi Kft., filiala din Ungaria, a anunțat că va menține oferta deosebit de atractivă pentru clienții săi până la 31 decembrie 2020.

În Spania, rata de creștere a numărului de unități generatoare de venituri a revenit la nivelul înregistrat înainte de criza pandemică. Digi Spain a reușit, în al doilea trimestru al anului, să depășească pragul de 2,1 milioane RGU pentru serviciile de voce și date mobile și și-a majorat contribuția la veniturile consolidate ale grupului (21 %) și EBITDA consolidat (12 %).

În ceea ce privește portabilitatea în rețeaua Digi din Spania, operatorul a reconfirmat trendul ascendent pe care s-a înscris în ultima perioadă și, odată cu relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei, a continuat să înregistreze o creștere a numărului de servicii mobile portate – peste 32.700 de portări nete în mai și iunie.

Filiala spaniolă a dus mai departe proiectul de extindere a rețelei de servicii de comunicații electronice fixe, acoperind cu fibră optică tot mai multe regiuni din țara iberică. Digi Spania furnizează, în prezent, servicii de telefonie fixă și internet în 25 din cele 50 de regiuni ale țării, ultimele 8 regiuni adăugate fiind: Cádiz, Burgos, Valladolid, Segovia, Badajoz, Girona, insulele Baleare și La Rioja.

În Italia, cea de-a patra piață unde grupul este prezent, ca MVNO (Mobile Virtual Network Operator), echipele s-au concentrat pe diversificarea ofertei către clienți și pe optimizarea calității serviciilor. Digi Italia înregistra 245.000 RGU la 30 iunie 2020, comparativ cu 213.000 RGU la 30 iunie 2019.

La sfârșitul primului semestru al anului, Digi Italia a lansat o nouă ofertă, constând în minute nelimitate pentru apelurile la numere naționale sau la numere din rețelele Digi din Italia, România și Spania, incluzând și trafic nelimitat la viteză maximă prin tehnologia 4G la prețuri foarte competitive. Activarea serviciilor se face gratuit și poate fi realizată în cele peste 3.000 de puncte de vânzare disponibile pe teritoriul Italiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri