Gunther Krichbaum: Companii germane iau în calcul plecarea din România, din cauza deselor modificări legislative

Data publicării:
dragnea valcov crop agerpres
Foto: Agerpres

Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, este prezent zilele acestea la București. Deputatul german a participat joi la un prânz cu reprezentanţi ai mediului de afaceri german. După întâlnire, Krichbaum a declarat că există companii germane care iau în calcul plecarea din România, din cauza deselor modificări legislative.

Gunther Krichbaum getty
Foto: GettyImages

Deputatul Gunther Krichbaum (CDU), şeful delegaţiei germane: „Una dintre firmele germane a deplâns faptul că modificările legislative, de exemplu, prin intemediul Ordonanţelor de urgenţă, pune mediul de afaceri în faţa unor provocări de a nu se putea pregăti la timp. Pentru a vă da un exemplu, politicul decide transferarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi asta la sfârşitul anului trecut, iar firmele germane nu au posibilitatea să cuprindă costurile suplimentare care survin acestei modificări în costul de produs. Livrările trebuie totodată executate, drept pentru care există companii care sunt neliniştite şi care, în baza acestor evoluţii ale costurilor, iau în calcul şi eventuala plecare din România.”

El a mai subliniat: „Pentru o companie situată în vestul României, trecerea frontierei către Serbia nu este o cale atât de lungă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri