Hornbach își deschide magazin online

Data publicării:
hornbach

Retailerul de bricolaj Hornbach, care deţine şase magazine în România, va lansa în prima jumătate a anului viitor un magazin online de unde vor putea fi cumpărate toate produsele disponibile în prezent în magazinele fizice.

Compania intenţionează să lanseze în prima jumătatea a anului viitor un magazin online în România, în care vor fi disponibile toate produsele din magazinle offline ale Hornbach, au anunțat miercuri oficialii companiei, potrivit News.ro.

“Timpurile se schimbă, apare tehnologia. Vom deschide un magazin online în România în 2018, în prima jumătate a anului”, a declarat, directorul general al Hornbach România, Mugurel-Horia Rusu.

Compania nu a furnizat cifre legate de investiţia în magazinul online din România, motivând că multe investiţii ale companiei se fac centralizat.

Compania a precizat că Hornbach va continua să se extindă pe piaţa românească, iar în prezent caută terenuri în oraşe mari din România precum Constanţa, Iaşi sau Cluj-Napoca.

“Nu este simplu să găseşti terenuri, deoarece sunt scumpe şi greu de găsit”, a explicat Rusu.

Anul trecut, Hornbach România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 141 milioane euro, în creştere cu 16,3% faţă de 2015, arată datele publicate de companie.

Hornbach are 156 de magazine mixte de materiale de construcţii şi grădinărit în nouă ţări din Europa, dintre care şase în România (Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

Hornbach a anunţat la sfârşitul lunii mai că va ajunge să reducă, din iunie, cu până la 90% volumul de produse din lemn achiziţionate de la firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, urmând să renunţe complet la serviciile acesteia în 2018 dacă Schweighofer nu va lua certificarea Forest Stewardship Council (FSC).

Retailerul de bricolaj german a anunţat la sfârşitul anului trecut,că din luna ianuarie 2017 urma să renunţe la contractul cu Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit.

De la începutul anului şi alţi retaileri precum Leroy Merlin sau Brico Depot au renunţat la aprovizionarea cu produse din lemn de la compania austriacă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri