Ikea retrage din magazine un produs vândut și în România

Data publicării:
ikea

Ikea retrage stâlpii pentru sistemul de depozitare Elvarli de la vânzare „din motive de precauție”. Magazinul IKEA din Băneasa a vândut 25 de astfel de produse, relatează News.ro.

ikea

Motivul rechemării produsului este o inserţie incorectă a piuliţei care face dificilă sau imposibilă crearea unei tensiuni suficiente pentru a fixa stâlpul între podea şi tavan. Riscul este ca sistemul de rafturi să se desprindă şi să cadă”, a informat retailerul.

Compania suedeză le recomandă clienţilor care au cumpărat stâlpul pentru sistemul de depozitare deschisă Elvarli să îl dezasambleze şi să îl aducă la magazinul din Băneasa, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Proudusul rechemat a fost vândut la un preţ de 140 lei.

„Chiar dacă riscul este considerat scăzut, impactul unui astfel de incident ar putea fi sever şi, de aceea, Ikea ia măsurile de siguranţă necesare şi recheamă stâlpii Elvarli. Suma plătită pentru produs va fi returnată integral", a precizat grupul. 

Până în prezent, Ikea nu a primit nicio plângere din partea clienţilor sau sesizări legate de accidentări şi estimează că riscul producerii unor astfel de incidente este minim.

În afară de România, acelaşi produs este rechemat şi în Italia, Olanda, Franţa, Norvegia, Austria, Belgia, Spania, Portugalia, Danemarca, Elveţia, Cehia, Suedia, Lituania, Slovacia şi Finlanda.

Grupul suedez a deschis în 2007 primul şi singurul  magazin din România, situat în nordul Bucureştiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri