Inspectorii de la ITM verifică brutăria din Ditrău

Data actualizării: Data publicării:
ditrau brutarie brutari sri la
Foto: Captură Digi 24

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au ajuns luni dimineață în Ditrău, în județul Harghita. Asta după ce doi cetățeni din Sri Lanka au fost alungați de la brutăria în care lucrau. Între timp, patronul s-a răzgândit, dar nu scapă de controale. Mai mulți foști angajați s-au plâns că ar fi fost exploatați.

Controlul inspectorilor ITM este în plină desfășurare la această oră și vizează, potrivit informațiilor Digi24, aspecte ce ține de relațiile de muncă, de legalitatea angajărilor și de condițiile în care au fost angajați oameni la această brutărie.

Sunt verificate și aspecte care țin de sănătatea și securitatea în muncă și de respectarea normelor de protecție a muncii.

Brutăria din Ditrău a mai fost controlată joi, acțiune la care au participat și polițiști de la biroul pentru imigrări.

Această brutărie a intrat în atenția publică după ce localnicii s-au plâns că nu vor ca doi angajați din Sri Linka să le facă lor pâinea.

După un protest care a devenit cunoscut la nivel național, cei doi brutari din Sri Lanka vor rămâne la brutărie și vor continua să facă pâine pentru localnicii din Ditrău, a declarat, pentru duminică, pentru Digi24.ro, Kollo Katalin care administrează, împreună cu soțul ei, brutăria.

Proprietarul brutăriei se oferise, inițial, să îi mute pe cei doi din procesul de producție. Patronii susțin că a fost vorba despre o „neînțelegere”, deoarece comunicatul a fost scris doar în maghiară, nu și în română. CNCD s-a autosesizat în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri