Investitor elvețian dă asigurări: În România facem doar simple prelucrări

Data publicării:
alu menziken

Alu Menziken, care a primit ajutor de stat de 20 milioane euro pentru o fabrică la Satu Mare, liniștește presa din Elveția, îngrijorată de externalizare: în România facem simplă prelucrare, munca înaltă și dezvoltările rămân în Elveția.
 

Conducerea companiei Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, care a primit un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru o nouă fabrică la Medieșu Aurit (județul Satu Mare), liniștește presa din Elveția, îngrijorată de externalizarea unor părți de producție către România, explicând că "munca înaltă", dezvoltările și sediul central rămân în Elveția, în timp ce în România este doar  "o simplă prelucrare", potrivit Profit.ro.

Alu Menziken este o companie specializată în prelucrarea prin extrudare a aluminiului, produsele fiind folosite la echipamente pneumatice, in industria constructoare de mașini, auto, etc.

Situația pare a nu fi unică. De regulă, șantierele navale din România realizează doar partea de nave care presupune muncă brută și consumul de energie (corpul navelor) în timp ce componentele de înaltă tehnicitate, cum ar fi sisteme de propulsie, navigatie, alimentare cu energie electrică sunt achiziționate și montate în țările beneficiare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri