Japonezii cumpără un producător de huse pentru Fiat

Data publicării:
tex prod pascani huse fabricat in romania

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţiile prin care Asahi Kasei Corp. (Japonia) preia Sage Automotive Interiors Inc. (SUA) iar European Interior SRL este preluată de Asahi Kasei Corp şi AFI Industrial SRL (Italia), se arată într-un comunicat al autorităţii române de concurenţă.



Asahi Kasei Corp din Japonia este listată la Bursa din Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în domenii precum produse chimice, materiale de construcţii, produse farmaceutice şi dispozitive medicale. Asahi Kasei Corp deţine o serie de subsidiare, preponderent în Asia, şi nu are o prezenţă directă în România.

Sage Automotive Interiors Inc. este prezentă în România prin compania European Interior SRL, pe care o deţine împreună cu AFI Industrial SRL din Italia. European Interior SRL este activă în domeniul ţesăturilor pentru industria auto, potrivit Agerpres.ro.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri