Lucian Șova suspectează că ar fi fost licitații dubioase la CFR pentru transportul cărbunelui

Data actualizării: Data publicării:
CFR Marfa-MFAX-19

Corpul de Control al ministrului Transporturilor, Lucian Șova, a constatat, în urma unor verificări la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" S.A, că instituția ar fi pierdut un posibil profit în valoare de peste 19 milioane de lei, în urma unei licitații pentru transport de cărbune.

Ministerul Transporturilor susține că CFR Marfă a fost prejudiciată de aproximativ 18 milioane lei în urma atribuirii unui contract de către Complexul Energetic Oltenia către firma privată concurentă. MInisterul susține într-un comunicat de presă remis joi că CE Oltenia a atribuit contractul deși a primit o singură ofertă în condițiile în care „putea să reoferteze, de mia multe ori, în interesul companiei”.

Redăm comunicatul de presă:

Societatea CFR Marfă a participat la licitația organizată de Complexul Energetic Oltenia având ca obiect transportul de cărbune.

Comisia de licitație a prezentat o singură ofertă, potrivit documentelor puse la dispoziția organelor de control, deși putea să reoferteze, de mai multe ori, în interesul companiei.

Prin nereofertare, Corpul de control al ministrului Lucian Șova consideră că în acest caz s-au creat premisele necesare adjudecării în favoarea contracandidatului companiei de stat.

Corpul de Control al ministrului Transporturilor, Lucian Șova, a transmis organelor competente să evalueze dacă această acțiune reprezintă un prejudiciu pentru CFR Marfă”.

Licitațiile la care se face referire au fost organizate în primăvară de către CE Oltenia. Au fost două licitații dintre care una a fost mai importantă, fiind divizată în trei loturi. CFR Marfă a câștigat licitația pentru Turceni (contract de 30,29 milioane lei) in timp ce Grup Feroviar Român a câștigat licitațiile pentru Ișalnița (32,85 milioane lei) și Craiova II (18,82 milioane lei). 

Rezultatele licitațiilor au fost contestate inclusiv la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și la Curtea de Apel, iar atribuirea contractelor s-a făcut în conformitate cu deciziile acestor instituții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri