Majorare de salarii cu scandal la Metrorex. Câți bani vor primi în plus angajații, de la 1 noiembrie

Data actualizării: Data publicării:
tren metrou
Statie metrou. Foto: Metrorex

Angajații de la Metrorex se pregătesc de majorări salariale. De la 1 noiembrie, lefurile celor aproape 5.500 de salariați ai regiei care administrează metroul bucureștean ar urma să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei.

Majorarea salarială agreată de directorul Metrorex cu sindicatele nu este, însă, văzută cu ochi buni de membrii Consiliului de Administrație al companiei. 

Consiliul de Administrație (CA) spune că nu este de acord cu această creștere salarială, decizia fiind luată în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

Potrivit deciziei din 27 octombrie, document obținut de Digi24, membrii CA spun că nu susțin și nu își asumă rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021, contract care a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Răspunderea pentru consecințele financiare și economice cu efect asupra companiei cade exclusiv în sarcina comisiei de negociere, se arată în document.

Metrorex estimează pentru acest an o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile unor venituri reduse cauzate de pandemie. Numărul călătoriilor cu metroul a scăzut, atât din cauza restricțiilor din primăvară, cât și în contextul în care foarte mulți bucureșteni lucrează încă de acasă.

Potrivit legii, în perioada stării de alertă, contractele colective de muncă se prelungesc, așa că nu este nevoie de o renegociere a lor. Astfel, ele se renegociază în termen de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri