Mall AFI în Brașov pe terenul unei fabrici vechi de 137 de ani

Data actualizării: Data publicării:
afi_brasov_1_29458000

AFI Europe Romania va investesti 120 de milioane de euro într-un mall în Brașov, realizat pe terenul fostei fabrici Hidromecanica, înființată la 1880.

Sursa foto: bizbrasov.ro

AFI Europe România investeste 120 de milioane de euro în cel de-al treilea mall de pe piaţa locală şi în prima cladire din cele două ale unui nou proiect din Braşov, potrivit Economica.net. Prima etapa a construcţie include un centru comercial şi unul dintre cele două turnuri de birouri, care vor avea în total 25.000 mp închiriabili.

AFI Europe România a cumpărat anul terenul fostei fabrici Hidromecanica din Braşov de la belgienii de la Cora, care deşi au avut planuri să intre în afacerea cu malluri, nu au reuşit să-l mai construiască. AFI a plătit 7,9 milioane de euro pentru terenul de 39.000 de mp. 

Mall-ul va avea o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp. La primul etaj va fi amenajată zona de restaurante şi cea interactivă, în timp de spaţiul de divertisment va fi situat la etajul al doilea, unde se va afla şi un cinematograf. Pe lângă mall, compania va mai construi şi spaţii de birouri cu o suprafaţă de 25.000 de mp. Mallul va fi deschis publicului in primul trimestru din 2019. 

Platforma industrială Hidromecanica 2, companie care a intrat în faliment în 2015, după 135 de ani de activitate, a fost scoasă la vânzare pentru 5,5 milioane de euro, după ce în toamna trecută preţul acesteia era de 9 milioane de euro, dar nu a avut cumpărător.

În 2010, Cora a cumpărat un alt teren al fostei uzine braşovene Hidromecanica în schimbul sumei de 13 milioane de euro, pe care l-a cedat, în 2015, către AFI Europe, proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni şi a birourilor AFI Park din Bucureşti.

Ultima dată a fost scoasă la vânzare întreaga platformă industrială Hidromecanica Braşov, cu un teren în suprafaţă de 97.427 metri pătraţi şi construcţii cu suprafaţă construită de 57.496 metri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri