Sari la conținut

Martie 2018: Lucrările de construcție, în regres cu 10,8%

România a înregistrat în martie cea mai mare scădere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timpc e Polonia a înregistrat o creștere cu aproape o cincime, respectiv 18,8%.

România a înregistrat în martie cea mai mare scădere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de 10,8%, în timp ce la nivelul UE a avut loc un declin de 1,3%, potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistică, Eurostat, informează News.ro.

Scăderi mari au mai consemnat Marea Britanie (-8,1%) şi Franţa (2,5%).

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Polonia (18,8%), Spania (17,1%) şi Slovacia (4,9%).

Declinul de 1,3% din Uniunea Europeană a fost provocat atât de încetinirea activităţilor de inginerie civilă (4,4%), cât şi a celor de construcţii de clădiri (0,8%).

În zona euro a avut loc o creştere anuală a lucrărilor în construcţii de 0,8%, susţinută de activităţile de construcţii de clădiri precum şi de cele de inginerie civilă.

Comparativ cu luna februarie, lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 0,3% în zona euro şi de 0,9% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari scăderi lunare au avut loc în Ungaria (-10,3%), România (-9,2%) şi Franţa (-2,6%) şi cele mai mari creşteri în Spania (3,1%), Slovacia (2,3%) şi Belgia (1,1%).

Pe aceeași temă