Mașini de spălat Bosch, fabricate în România

Data publicării:
bosch

Germanii de la Bosch vor deschide, la Simeria, în Hunedoara, o fabrică de maşini de spălat în care vor investi 110 milioane de euro. Potrivit estimărilor, peste patru ani vor atinge o producţie anuală de un milion de unităţi. Sunt veşti foarte bune pentru oraş: 700 de oameni vor lucra aici, iar bugetul localităţii va creşte, dintr-un foc, cu cel puţin 25%.

După aproape un an de negocieri, calcule și studii de fezabilitate, compania Bosch s-a decis: îşi va construi fabrica de maşini de spălat la Simeria. A contat mult aşezarea strategică: terenul este la doi pași de autostrada A1, de două drumuri naționale și de nodul feroviar de la Simeria Triaj.

Aici, pe o suprafață de 42 de hectare, vor începe chiar în acest an lucrările de construcție a halei de producție, a clădirilor administrative, dar și a centrului logistic. Iar producția propriu-zisă va începe în anul 2020.

Vestea a adus un zâmbet larg pe chipul edililor. Bugetul orașului va creşte simţitor.

„Estimările noastre, să spunem chiar pesimiste, sunt că va fi o creștere a bugetului local cu cel puțin 25%. Va aduce o îmbunătățire consistentă economic în următorii ani”, spune Emil Râșteiu, primarul din Simeria.

Nu doar bugetul urbei va avea de câştigat, ci şi locuitorii. 700 de oameni vor fi angajați la noua fabrică.

„Cred că pentru orașul Simeria va face foarte mult și pentru împrejurimile Simeriei”, spune un localnic. „700 sună bine, se aude chiar și mai mult, dar și 700, 1000, e foarte bine”, adaugă el, referindu-se la numărul de locuri de muncă create.

„În primul rând locuri de muncă, în rest....bunăstare la oraș, bani mai mulți la primărie”, arată avantajele un alt locuitor.

„Copiii mei lucrează în străinătate și ar vrea să vină să lucreze aici, lucrează în Anglia”, spune, cu speranță, un al treilea.

Investiţia de la Simeria va fi a patra a fabrică a concernului german din Europa, după cele din Germania, Spania şi Polonia. Bosch estimează că în doi ani va ajunge să producă, în România, un milion de mașini de spălat anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri