Mitsubishi negociază pentru deschiderea unei uzine în România

Data publicării:
Mitsubishi Motors Apologizes Over Fuel Economy Test Misconduct
Foto: Guliver/GettyImages

Un mare producător japonez de mașini este interesat să deschidă o fabrică de motoare în ţara noastră. Potrivit informaţiilor Digi24, Mitsubishi are în vizor România pentru deschiderea unui punct de producție, iar reprezentanții companiei ar fi fost deja la Guvern să discute cu miniştrii eventualele avantaje pe care le-ar putea obţine dacă ar fi să deschidă o fabrică la noi în ţară. Reprezentanții companiei sunt interesați de două zone din țara noastră din judeţele Prahova și Timiș.

Mitsubishi Motors Apologizes Over Fuel Economy Test Misconduct
Foto: Guliver/GettyImages

Deși informația nu a fost confirmată de autoritățile județene din Timiș, surse din mediul privat susțin că se poartă negocieri între autoritățile române și reprezentanții companiei încă din anul 2013. Japonezii au în vedere două zone din România, în județul Timiș și în județul Prahova, pentru că ambele sunt amplasate lângă autostrăzi finalizate care ar facilita transportul produselor spre Europa. Premierul Sorin Grindeanu a confirmat că se poartă discuții cu investitorul nipon dar nu a vrut să dea niciun detaliu.

Investiția ar fi mare și ar crea foarte multe locuri de muncă aducând o contribuție semnificativă la bugetul local. Timișul a pierdut în 2008 o investiție asemănătoare venită din partea companiei Mercedes.

Pe lângă România, Mitsubishi mai poartă negocieri cu autoritățile din Slovacia și Ungaria.

Compania japoneză a fost preluată anul trecut de concernul Renault-Nissan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri