Modelele Dacia vor fi retrase din Rusia și Brazilia

Data publicării:
dacia rusia

Marca auto Renault va înceta să mai vândă modele Dacia pe unele pieţe precum Rusia şi Brazilia, în încercarea de a se poziţiona pe un segment superior de piaţă, a declarat directorul de design de la Renault, Laurens van den Acker, informează publicaţia Automotive News Europe. 


În prezent grupul auto francez vinde modele Dacia precum Logan sedan şi Sandero hatchback sub marca Renault pe pieţele din afara Europei. Laurens van den Acker a subliniat că această practică va fi eliminată, potrivit Agerpres.ro.

"Obiectivul meu este să avem o gamă Renault globală", a spus Laurens van den Acker cu ocazia salonului auto de la Moscova de săptămâna trecută. La acest salon Renault a dezvăluit un nou crossover denumit Arkana, care arată cum va evalua gama Renault chiar dacă va continua să folosească o parte din componentele de bază cu modelele Dacia. 

Laurens van den Acker a precizat că planurile privind înlocuirea Logan şi Sandero cu modele Renault vor fi puse în practică după ce automobilele marca Dacia vor fi renovate în Europa, dar nu a oferit un orizont de timp. În Europa, modelele vor continua să fie vândute sub marca Dacia. 

În schimb, modelul Duster va continua să rămână o parte din oferta Renault la nivel global, a spus Laurens van den Acker. Duster "este excepţia, este unul din cele mai bine vândute automobile ale noastre", a precizat Laurens van den Acker. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri