Muncitorii de la Fiat amenință cu greva din cauza transferului lui Cristiano Ronaldo la Juventus

Data publicării:
cristiano ronaldo GettyImages-545221840

Muncitorii italieni din fabricile Fiat vor să intre în grevă, supărați că patronul companiei a cheltuit 130 de milioane de dolari pentru a-l aduce la Juventus pe Cristiano Ronaldo, dar a refuzat să le mărească salariile, motivând că nu are suficienți bani, scrie Bloomberg

Portugal v Wales - Semi Final: UEFA Euro 2016
LYON, FRANCE - JULY 06: Cristiano Ronaldo of Portugal celebrates at the final whistle during the UEFA EURO 2016 semi final match between Portugal and Wales at Stade des Lumieres on July 6, 2016 in Lyon, France. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Sindicatele angajaților Fiat din sudul țării cer să intre în grevă pentru a protesta față de aducerea lui Ronaldo la Juventus. Echipa italiană de fotbal este deținută tot de familia Agnelli, aceeași care deține și Fiat. 

Banii ar fi putut fi folosiți pentru investiții în plata muncitorilor și în echipamente inovatoare pentru a fabrica mașini mai bune, spun sindicaliștii. 

„Este inacceptabil ca, în timp ce muncitorii fac sacrificii financiare uriașe, compania cheltuiește sute de milioane de euro pentru a cumpăra un fotbalist”, arată un comunicat al sindicatelor. 

Greva ar putea avea loc între 15-16 iulie, dacă patronul companiei nu ajunge la o înțelegere cu sindicaliștii. 

Real Madrid l-a transferat pe Cristiano Ronaldo, pe 10 iulie, la Juventus. Formația italiană va plăti 117 milioane de dolari pentru noua achiziție și alte 12 milioane de euro pentru a semna cu jucătorul un contract pe patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri