Noul SUV Dacia cu șapte locuri, surprins în teste tehnice

Data actualizării: Data publicării:
Noul SUV al Dacia, testat tehnic sub caroseria unui Renault Scenic
Noul SUV al Dacia, testat tehnic sub caroseria unui Renault Scenic Foto: L'Argus

Dacia a început testele pentru viitorul SUV al mărcii, unul mai mare decât Duster. Deocamdată se testează elementele tehnice ale viitorului model, potrivit unor imagini surprinse de jurnaliștii francezi, care nu dau însă detalii despre cum va arăta noul membru al familiei Dacia.

Proiectul viitorului SUV Dacia cu șapte locuri a intrat în faza de testare rutieră. Jurnaliștii revistei franceze L'Argus au surprins viitorul model al mărcii românești ascuns sub caroseria unui Renault Scénic. Inginerii Renault au folosit o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie pentru a testa elementele tehnice ale viitorului model. Însă folosirea acestei caroserii ne dă o idee despre dimensiunile mașinii. Aceasta va avea între 4,5 și 4,6 metri, adică o lungime apropiată de cea a lui Lodgy.

Noul model va beneficia și de o nouă platformă tehnică, cea a modelului Clio 5, aceeași pe care vor fi construite și noile Sandero și Logan. Acest lucru înseamnă că va beneficia de noi tehnologii, precum frânare de urgență automată si monitorizarea punctului mort, dar și de posibilitatea introducerii de motoare de ultimă generație, inclusiv unele hibrid.

Noul model Dacia ar urma să fie construit în uzina Renault din Maroc, unde sunt fabricate acum modelele Dokker, Lodgy, Logan și Sandero.

De altfel, Lodgy și Logan MCV, care aveau și versiuni de șapte locuri, ar urma să dispară pentru a face față noului model. Nu se știe deocamdată ce nume va purta acesta, dar cel mai probabil Renault va renunța la denumirea Lodgy, model care a dezamăgit în ultima perioadă.

Viitorul SUV cu șapte locuri al producătorului autohton ar urma să fie prezentat public spre sârșitul anului 2021 și va fi disponibil la vânzare din 2022.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri