O companie germană pleacă din România, nemulțumită de cifra de afaceri

Data publicării:
bani

Compania germană de asigurări Ergo părăseşte România. Grupul anunţă că, deşi a realizat profit, volumul vânzărilor din România este prea mic.

Compania iese însă de pe mai multe pieţe şi, potrivit economica.net, afacerile de la nivel global au fost, de fapt, puternic afectate de încheierea parteneriatului pe care îl avea cu Unicredit Bank. Banca italiană îşi vindea creditele însoţite de asigurări, dar a decis să renunţe la acest model. În consecinţă, nu mai avea nevoie de Ergo, pentru că, de-acum înainte, vrea să încheie parteneriate de acest fel doar pe anumite pieţe.

Plecarea germanilor nu le lasă afacerile locale în aer: acestea vor fi cumpărate de Generali România şi Allianz Ţiriac.

Ergo ceruse deja Autorităţii pentru Supraveghere Financiară acordul pentru a vinde şi poliţe RCA, iar avizul urmează să fie, cel mai probabil, unul pozitiv.

În aceste condiţii, Allianz Ţiriac va rămâne cu asigurările non-viaţă, deci şi cu poliţele RCA pe care le poate emite în baza afacerii preluate de la Ergo. De cealaltă parte, Generali va prelua toate operaţiunile de asigurări de viaţă ale firmei germane în România.

Ergo a vândut anul trecut în România asigurări în valoare de aproape 47 de milioane de euro, iar profitul net a fost de jumătate de milion de euro. Chiar şi aşa, în comparaţie cu afacerile globale ale germanilor, afacerea din România era extrem de mică şi reprezenta doar 0,3% din subscrierile totale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri