O companie uriașă mută în România producția din mai multe țări europene

Data actualizării: Data publicării:
fabrica de tigari shutterstock_134537204
Foto: Shutterstock

Gigantul British American Tobacco, lider al pieţei locale de ţigarete şi una dintre cele mai mari zece companii din economia românească, va investi 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti anul acesta, valoarea investiţiei fiind triplă faţă de estimările companiei de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

fabrica de tigari shutterstock_134537204
Foto: Shutterstock

Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România spune că valoarea investiţiilor pe care urmează să le realizeze compania în unitatea de producţie de la Ploieşti în 2017 s-a triplat faţă de estimările noastre iniţiale.

Investiţia vizează construirea unei noi hale de producţie de 4.000 de mp şi retehnologizarea fabricii, iar în urma acestor schimbări vor fi create 120 de noi locuri de muncă până la finalul anului.

„Creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul a trei factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România”, susţin reprezentanţii companiei care produce ţigările Kent.

Anul trecut, compania a anunţat că va muta producţia de capsule pentru ţigara electronică „KENT glo Ifuse” din Marea Britanie la fabrica din Ploieşti, potrivit revistei Business Magazin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri