O celebră fabrică de pantofi din Lugoj se închide. Sute de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

Data actualizării: Data publicării:
pantofi

700 de oameni urmează să rămână fără locuri de muncă, în Lugoj. Fabrica de pantofi Rieker, care aparţine unei firme elveţiene, se va închide. Inspectoratul teritorial de muncă a fost deja anunţat.

Printre cauze se numără lipsa forței de muncă, migrația angajaților de la o firmă la alta în căutare de noi beneficii, dar și taxele pe care din 2019 firmele trebuie să le plătească la stat.

Cei de la ITM Timiș confirmă situația și spun că firma a depus o notificare pentru concedierea colectivă a angajaților în 11 februarie, iar punctul de lucru ar urma să se închidă în luna aprilie. Totodată, oamenii vor primi salarii compensatorii, iar conducerea concernului este în discuții cu alte firme din Lugoj ca să preia forța de muncă.

Este un cotext dificil pentru mediul de afaceri din vestul țării, iată județul Timiș, unul dintre cele mai stabile pe piața afacerilor înregistrează o a doua pierdere în prima parte a anului, după ce și Nestle a anunțat că își închide fabrica de napolitane de la Timișoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri