O importantă bancă din România își încetează existența pe 31 decembrie

Data actualizării: Data publicării:
banca credite ghiseu finante sursa foto digi24

Aceasta va fi dizolvată fără lichidare iar patrimoniul acesteia va fi transmis către Banca Transilvania.

 

 

Foto: Preluarea Bancpost de către BT va fi efectivă la 31 decembrie

Bancpost își va înceta efectiv existența la data de 31 decembrie 2018 potrivit proiectului de fuziune dintre această bancă și Banca Transilvania (BT), informează BT într-un raport curent dat publicității joi.

”Având în vedere dispoziţiile art. 249 lit. b) din Legea Societăţilor, Societatea Absorbantă şi Societatea Absorbită şi-au exprimat acordul comun ca data la care fuziunea va deveni efectiva din punct de vedere juridic („Data Efectivă”) sa e 31 decembrie 2018, sub condiţia obţinerii aprobării BNR. La această dată, Bancpost S.A. îşi încetează existenţa, fuziunea având ca efect dizolvarea fără lichidare şi transmiterea universală a întregului său patrimoniu către Banca Transilvania S.A., care astfel dobândeşte drepturile şi este ţinută de obligaţiile Bancpost S.A.”, spune proiectul de fuziune.

Cu peste 13% cotă de piaţă, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajaţi şi aproape 500 de sedii. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piaţă, peste 1 milion de clienţi şi 147 de sedii.

Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro, iar în plus BT a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro datorat de Bancpost către foştii acţionari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri