Opt companii românești au intrat în top 500 CEE

Data publicării:
dacia masina constructie renault mioveni

Coface Top 500 CEE: România, prezentă cu 65 de companii. Care sunt companiile intrate anul acesta în top?

România are 65 de companii prezente în topul celor mai mari 500 de jucători din Europa Centrală și de Est, realizat de Coface, cu două mai multe față de ediția anterioară, potrivit Profit.ro.

România rămâne însă destul de departe de ocupantele podiumului: Polonia (168 de companii), Ungaria (75 de companii) și Republica Cehă (71 de companii). Opt companii românești au intrat, anul acesta, pentru prima dată în top 500 companii din regiune. Distribuitorul de medicamente Fildas Trading a intrat pe locul 356, grupul din domeniul energetic Tinmar Energy a debutat pe poziția 367, iar Hella România, din industria auto, o pătruns în clasament pe poziția 374.

Următoarele companii nou intrate în clasament sunt: Mercedes-Benz Romania, pe poziția 441, Pirreli Tyres Romania, pe locul 465, Glencore Agriculture Romania (480), Transgaz (495) și Romania Hypermarche (Carrefour - n.red.) (496).

În topul companiilor românești s-a menținut Automobile Dacia, situată pe locul 14 în clasamentul general, cu afaceri de 4,57 miliarde de euro în 2016 și un profit net de 100,6 de milioane de euro. Compania este însă de șase-șapte ori mai mică, din punct de vedere al cifrei de afaceri, decât gigantul polonez de stat Orlen SA, activ in petrochimie, industria minieră, farmaceutică.

Automobile Dacia este deasmenea de patru ori mai mică decât prima companie maghiară MOL ce a avut o cifră de afaceri de 13,25 miliarde euro și de trei ori mai mică față de Skoda Auto A.S., prima companie din Cehia.

Dacia a urcat trei poziții în clasamentul de anul acesta. Poziția a doua este ocupată de OMV Petrom Marketing SRL, aflată pe locul 23 în clasamentul general, urmată de OMV Petrom, pe locul 31 în clasamentul general. Cele două companii au avut, anul trecut, afaceri de 3,17 miliarde de euro, respectiv 2,76 miliarde de euro și rezultate nete de 85 milioane euro, respectiv 200 milioane euro.

Studiul Coface integral este disponibil aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri