Ordonanță de Urgență pentru includerea Loteriei Române în Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii

Data actualizării: Data publicării:
loteria romana sediu

Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, că Loteria Română va putea face parte din Fondurile suverane de dezvoltare şi investiţii, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Acesta a arătat că pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Guvernului s-a aflat, la propunerea Ministerului Finanţelor, un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru modificarea OUG 59/1999, privind înfiinţarea Companiei Naţionale Loteria Română, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG 100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil Fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii.

Citiți și: 

Orban: Dragnea şi Tăriceanu distrug economia României. Aşa-zisul Fond Suveran este, de fapt, o megaescrocherie

Victor Ponta: Fondul Suveran, un furt de 10 miliarde de euro

Fondul Suveran, cerut cu insistență de Dragnea și Vâlcov, va cuprinde 28 de companii. Bugetul pierde 4,7 miliarde de lei

„Practic, prin această modificare Compania Naţională Loteria Română va putea face parte din Fondurile suverane de dezvoltare şi investiţii”, a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei Executivului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că este necesară această modificare înainte de „hotărârea de guvern prin care se va crea, practic, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”.

Ordonanța de Urgență modifică legea privind funcţionarea Loteriei Române astfel încât acțiunile companiei să fie transferate de la stat la fondul suveran de investiții. „Ideea este că acțiunile de la CN Loteria SA să poată fi transferate din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a fondurilor suverane de dezvoltare și investiții, schimbându-se astfel acționariatul companiei”, a declarat ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri