(P) Aplicația web redirectioneaza.ro simplifică strângerea de fonduri de către ONG-uri

Data actualizării: Data publicării:
rast_2la100

A devenit mai simplu ca niciodată să redirecționezi cei 2% din impozitul pe venit către ONG-ul pe care îl susții, datorită unei aplicații web -  www.redirectioneaza.ro - o aplicație care a fost realizată de Code for Romania, cu susținerea Patria Bank.

Cu ajutorul acestei aplicații web, colectarea formularelor 230 privind redirecționarea impozitului pe venit devine mult mai simplă pentru ONG care urmăresc obținerea de venituri din această sursă. Echipa de voluntari a Code for Romania a dezvoltat acest instrument care este oferit gratuit pentru a sprijini organizațiile non-guvernamentale.

Problema rezolvată

După cum știi, an de an poți alege în ce fel să fie folosiți cei 2% din impozitul pe venit, susținând o cauză în care crezi. Din păcate, numărul persoanelor care nu completează acest formular 230 este foarte mare și de obicei există două cauze - odată este procesul greoi, apoi este vorba de lipsa unei centralizări de date cu privire la ONG-urile ce pot fi susținute. Pe cealaltă parte, ONG-urile se străduiesc să transmită mesajul legat de redirecționare, dar e dificil să atingă un număr mare de contribuabili în lipsa de resurse necesare.

Aici intervine rolul platformei redirecționează.ro, care centralizează informații despre foarte multe ONG-uri din România și facilitează redirecționarea către acestea a 2% din impozitul pe venit. O parte din soluție este digitalizarea formularului #230, prin care se elimină nevoia ca organizațiile non-guvernamentale și susținători ca tine să fie nevoiți să se întâlnească față în față pentru a sprijini o cauză comună. Astfel, ONG pot aloca mai mult timp cauzei căruia i se dedică, fiind scutiți de nevoia de a petrece timp și resurse pentru demararea de actiuni publice offline.

Pașii pe care îi ai de făcut pentru a susține un ONG

Pașii pe care îi ai de parcurs pentru a redirecționa 2% pentru un ONG sunt simpli:

  • Intri pe redirecționează.ro
  • Citești despre proiectele sau cauzele fiecărui ONG inclus pe platformă și alegi către care vrei să redirecționezi 2% din impozit.
  • Completeazi formularul de pe pagina ONG-ului ales.
  • Descarci fișierul PDF și îl printeazi.
  • Adaugi CNP-ul, semneazi formularul și apoi ai următoarele opțiuni:
  • Îl trimiți prin poștă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparții
  • Îl trimiți prin curier sau poștă la adresa ONG-ului și acesta se va ocupa de depunerea lui. Găsești adresa în pagina ONG-ului.

Aplicația devine un instrument care încurajează spiritul civic. Nu doar că poți să completezi formularul, dar poți și să faci cunoscută platforma prietenilor, familiei, colegilor. Astfel mesajul ajunge la tot mai multe persoane, iar efectele pozitive ale fondurilor generate de cei 2% se vor resimți prin puterea mai mare a ONG-urilor de a susține cauzele cărora se dedică.

Desigur, dacă ești specialist în IT, comunicare, analiză sau design, te poți alătura Code for România și te poți implica în dezvoltarea uneia dintre aplicațiile care au ca scop cresterea transparenței, a deschiderii datelor publice, sprijinirea educației și a accesului liber la servici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri