(P) ASUS Zenbook rezolvă una dintre marile probleme ale ultrabook-urilor: prețul

Data actualizării: Data publicării:
Asus zenbook

În 2010, Intel a pus bazele conceptuluiui „Ultrabook”. Laptopurile din această categorie aveau nevoie să bifeze criterii stricte în materie de greutate și grosime, așa cum a doua generație MacBook Air a dovedit că se poate.

Primele ultrabook-uri s-au dovedit a fi foarte arătoase, însă și foarte scumpe. Chiar dacă materialele de construcție nu erau cele mai reușite și chiar dacă stocarea nu era pe baza unui SSD, ci a unui hard disk cu 5400 de rotații pe minut, noutatea ultrabook-urilor însemna și un preț ridicat la raft. Din fericire, aproape 8 ani mai târziu, ultrabook-urile au devenit mult mai accesibile. Dintre ele ASUS reușește se bifeze toate aspectele pe care un doritor de ultrabook le poate dori.

Primul dintre ele: prețul. În comparație cu generația actuală MacBook Air, cel mai accesibil ASUS Zenbook îl întrece în toate privințele. Asta pentru că actualul MacBook Air este același laptop produs în urmă cu 3 ani, dar cu o frecvență a procesorului un pic mai mare. În schimb, MacBook Air are parte de același procesor, de același cip grafic vechi și de același ecran de rezoluție mică, cu o tehnologie LCD ce nu permite unghiuri largi de vizualizare.

În schimb, pentru aproximativ 20% mai puțin ca un MacBook Air, primești un procesor de ultimă generație, o placă video mult mai capabilă, produsă tot de Intel (generația 620), stocare rapidă SSD, de 256 GB și un ecran de 14” și rezoluție Full HD.

Astfel, se pune întrebarea logică: de ce ar alege cineva un MacBook Air? Să fie construcția laptopului Apple decisivă în alegerea finală? Dacă ne luăm după descrierea laptopurilor din seria ZenBook, acestea folosesc aceleași materiale precum Apple.

Dacă ești în continuare fixat pe preț, află că procentul de 20% poate crește în favoarea ta, până la aproximativ 25%, dacă ai deja o licență Microsoft Windows.

Zenbook va fi capabil să facă aceleași lucruri pe care le-ai face cu un Macbook Air, ba chiar mai multe. Și, în cazul în care ai un buget cât valoarea unui MacBook Air, află că poți avea specificații și mai bune dacă alegi un Zenbook.

Există și alte opțiuni dacă seria Zenbook nu îți face cu ochiul. Dell, HP, Acer și Lenovo sunt doar câțiva dintre producătorii de laptopuri ce au o gamă variată de ultrabook-uri, la prețuri diferite, ce se mulează pe nevoile fiecărui consumator.

Tu ce Ultrabook ASUS Zenbook ai alege? Ce contează cel mai mult pentru tine la un laptop?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri