(P) Banat Business Park, cel mai mare Parc Industrial din vestul țării, și-a deschis oficial porțile

Data actualizării: Data publicării:
Banat Business Park 6

Cel mai mare Parc Industrial din vestul României, și-a deschis porțile pentru companiile interesate să își dezvolte activitatea de producție sau administrativă în Europa de Est, odată cu lansarea oficială care a avut loc astăzi, 18 mai 2017. Localizat în comuna Sînandrei, județul Timiș, Banat Business Park se află la o distanță de doar 5 km de Timișoara, la intersecția cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – București, E69 și Timișoara. Parcul Industrial este construit la standarde europene și beneficiază de o infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client.

Banat Business Park este certificat conform Legii 186/2013, primind în decembrie 2016 titlul de Parc Industrial. Acesta are o suprafață totală de 856.700 m2, plan urbanistic zonal aprobat și beneficiază de infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor oricărui client: putere electrică disponibilă de 250 MW, sistem de stingere a incendiului și hidranți certificați FM Global, gaz, apă, canalizare și fibră optică. Parcelele, în număr total de 41, se vând cu toate utilitățile incluse în prețul terenului și pot fi comasate și divizate, în cazul în care acest lucru ar fi solicitat de către un client. Clienții Parcului Industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor și impozitelor pe o perioadă de 49 de ani, în condițiile Legii 186/2013 și potrivit Hotărârii Consiliului Local al Primăriei Sînandrei nr. 21 din 27.07.2016.

„Printre primii clienți ai Banat Business Park se numără compania germană B. Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. B. Braun derulează activități în domeniul producției de dispozitive medicale și farmaceutice și al serviciilor de dializă, având aproximativ 800 de angajați în România. În perioada următoare, compania germană va demara o investiție de tip greenfield în cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sînandrei: o fabrică de soluții perfuzabile, un centru de cercetare și dezvoltare științifică cu laboratoare specializate și un nou centru logistic. Demararea investiției va începe în august 2017, urmând a fi finalizată până în anul 2020 și va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă.” a declarat Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.

Banat Business Park se află la o distanță de 5 km de Timișoara, capitala județului Timiș și important centru economic, turistic și cultural al zonei de vest a României. Din punct de vedere al căilor de acces, Parcul Industrial se află la intersecția cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – București, E69 și Timișoara (orașul aflându-se pe Coridorul 4 European). În acest moment, legătura dintre E69 și A1 se face pe Șoseaua de Centură a Timișoarei, aflată la un km de Banat Business Park și continuându-se pe drumul actual de legătură DN 691.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri