(P) Ce sfaturi să iei în considerare când cumperi o ladă frigorifică

Data actualizării: Data publicării:
lada frigor

Dacă ai o familie mare, ai de asemenea nevoie de spațiu mare de stocare pentru mâncare și, mai ales, pentru congelarea alimentelor, pentru că vei face provizii pentru multe persoane. Poate te-ai lovit de multe ori de problema că spațiul congelatorului este insuficient și ai nevoie de ceva mai încăpător pentru a stoca mai multe alimente și pentru o perioadă mai lungă de timp. O ladă frigorifică este ceea ce ai nevoie, probabil.

Așa că dacă te gândești să cumperi o ladă frigorifică dar nu știi de unde să începi, îți prezentăm mai jos un mini-ghid și o serie de sfaturi care să te ajute.

Nevoile de stocare

Primul lucru de la care trebuie să începi este să îți evaluezi și, mai ales, în mod corect, nevoile de stocare de alimente. Înainte să alegi lada frigorifică, trebuie să te gândești ce alimente cumperi de obicei și pentru câte persoane.

Încearcă să răspunzi la următoarele întrebări, te sfătuiește producătorul Arctic:

  • Cât de des și în ce cantități îți faci cumpărăturile? Dacă vrei să mergi mai rar la cumpărături și să economisești în acest mod timp, dar și bani, cumpărând produse în cantități mai mari, o ladă frigorifică te va ajuta să le păstrezi în siguranță până în momentul în care le veți consuma.
  • Cât de mult și de frecvent gătești? Dacă ești o persoană ocupată și nu dispui de timp pentru a găti zilnic sau o dată la două zile, o ladă frigorifică îți va fi de foarte mare ajutor. Poți pregăti mai multe feluri de mâncare și în cantități mai mari pe care să le congelezi porționate, iar servirea mesei să se rezume doar la a încălzi mâncarea preparată în prealabil. De asemenea, gătitul în avans și congelarea în porții individuale este o metodă foarte bună pentru pachetul din timpul săptămânii pentru școală sau birou.
  • Ai grădină? Când dispui de o abundență de fructe și de legume proaspete, de sezon, cultivate în mod sănătos, este bine ca ceea ce nu poți consuma să conservi. Congelarea reprezintă una dintre cele mai la îndemână metode de a face acest lucru. Speli legumele, le pui în recipiente adecvate și apoi în congelator. Procesul este mult mai scurt decât în cazul conservelor clasice, care presupun parcurgerea mai multor etape de prelucrare, inclusiv termice. De asemenea, dacă ești tipul de persoană care își face provizii în acest mod de la furnizori locali, o ladă frigorifică este un produs potrivit pentru ține.
  • Cât de bine organizat este spațiul din congelatorul frigiderului tău? Răspunde onest la această întrebare. În cazul în care nu ești o persoană foarte organizată, este posibil să pierzi spațiu valoros. În schimb, dacă totul este în ordine și rămâi cu excedent de alimente, achiziția unei lăzi frigorifice poate fi o opțiune validă.

Ladă frigorifică sau congelator vertical?

După ce ți-ai evaluat nevoile, trebuie să te gândești care este cea mai bună opțiune pentru tine și familia ta referitor la tipul aparatului pe care doriți să îl achiziționați. Cum hotărăști ce să alegi între o ladă frigorifică și un congelator vertical?

Lada frigorifică:

  • Îți oferă un spațiu generos de stocare;
  • Este mai eficientă energetic;
  • În cazul unor pene de curent, acestea beneficiază de autonomie de până la 52 de ore, menținând constantă temperatura din interior;
  • Ocupă o suprafață plană mai mare. Este o alegere bună dacă ai suficient spațiu în locuință unde să o poziționezi.

Congelatorul vertical:

  • Dispune de mai multe soluții de organizare a spațiului din interior, cum sunt sertarele și rafturile, facilitând accesul la alimente;
  • Este o alegere bună dacă nu dispui de mult spațiu pe orizontală;
  • Este mai ușor de integrat în cadrul mobilei de bucătărie;
  • Îți oferă posibilitatea de a îngheța alimentele rapid în anumite compartimente.

Studiază caracteristicile produsului

Există o serie de caracteristici pe care le vei întâlni la majoritatea produselor din această categorie, precum și unele care vor face diferența. Bineînțeles, la acestea din urmă trebuie să fii cel mai atent deoarece, de obicei, sunt cele care îți vor aduce avantaje pe termen lung.

Printre caracteristicile uzuale se numără:

  • Un sistem de alarmă care te avertizează atunci când temperatura din interior crește la un nivel care pune în pericol alimentele;
  • Eficiența energetică;
  • Acces ușor în interiorul aparatului;
  • Iluminat interior, care îți permite să găsești rapid ceea ce cauți, și exterior, care să te notifice referitor la starea de funcționare a lăzii frigorifice;
  • Garanție extinsă, care te va asigura de calitatea produsului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri