(P) Companiile prevăd creșteri salariale în 2019

Data actualizării: Data publicării:
header_digi

68% dintre angajatori consideră că salariile se vor majora în 2019, în creștere față de 2018, potrivit Raportului Hipo – Piața forței de Muncă în 2019.

Realizat în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019 raportul a adunat răspunsurile a 315 companii de top din domenii diverse și oferă o perspectivă asupra pieței forței de muncă în ceea ce privește salariile, industriile cu cele mai multe joburi și oportunitățile de angajare pentru juniori și profesioniști cu experiență.

Cum evoluează pachetele de beneficii oferite de angajatori?

Companiile vor oferi anul acesta beneficii extra-salariale precum tichete de masa, asigurări medicale private, program de lucru flexibil, prime de Paște/Crăciun, cursuri dezvoltare/limbi străine sau abonamente la săli de fitness.

Criteriul “Work from home” a urcat în top 5 beneficii, fiind urmat de “Zile libere suplimentare”. Crește interesul angajatorilor pentru echilibrul dintre viața personală și cea profesională și implicarea acestora pentru a oferi mai multă flexibilitate angajaților în orele de lucru.

Cele mai multe joburi disponibile NU vor mai fi îm Vânzări

Dupa ce trei ani consecutivi domeniul Vânzări a ocupat primul loc în topul industriilor în care se vor face angajări, în 2019 au coborât pe poziția a doua, fiind depășite de IT Software.

Cele mai multe angajări se vor face și în Customer support – Client service, Contabilitate – Finanțe sau Inginerie.

La polul opus, competiția va fi mai ridicată pentru candidații care își doresc un job în domenii precum Juridic, Achiziții, IT Hardware sau Marketing – PR – Publicitate.

Experiența profesională – principalul criteriu de recrutare a candidaților

Companiile vor acorda o mai mare importanță experienței profesionale anterioare din CV-urile candidaților indiferent de nivelul de experieță al acestora.

Angajatorii caută oameni care să fie productivi din prima zi la noul job și care dețin toate competențele necesare, fiind mai puțin interesați de studiile în străinătate, deținerea de certificări în cazul juniorilor sau de renumele companiilor pentru care a lucrat în trecut și de deținerea de atestate în cazul profesioniștilor cu experiență.

Prudența companiilor în recrutarea specialiștilor cu experiență

Distribuția joburilor care vor disponibile în 2019 în funcție de nivelul de experiență rămâne consecventă, menținând valori asemănătoare pentru al treilea an. 38% dintre companii vor recruta specialiști cu experiență și 50% dintre ei, Juniori (absolvenți, studenți, candidați cu experiență sub 3 ani).

Pentru candidații seniori competiția pentru posturile libere este în continuare crescută, astfel 6% dintre angajatori nu vor recruta deloc specialiști cu experiență.

Raportul Hipo – Piața forței de Muncă în 2019 poate fi descărcat de pe hipo.ro și poate fi primul pas pe care candidații din România îl pot face pentru a se informa despre schimbările apărute în piață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri