(P) Fabrica de iaurt care a muncit în week-end cu public

Data actualizării: Data publicării:
IMG_2222

Cum se face iaurtul? Care sunt ingredientele, dincolo de legendele de pe internet? Și cum arată pe dinăuntru o fabrică modernă de iaurt? Sunt întrebări la care au răspuns în acest week-end angajații Danone, care au deschis porțile fabricii din București pentru vizitatori.

Dăm drumul la robinet, curge laptele… E o fabrică cât se poate de reală, cea mai performantă fabrică pe care o are Danone în Europa, e ceva cu care ne mândrim”, spune Cristina Popescu, Danone România.

Musafirii și-au băgat nasul peste tot și au verificat rezervoarele, să se convinga că-s pline cu lapte.

Foarte bună experiența”, spune Lavinia, studentă la chimie alimentară în ultimul an. „Am venit aici să prospectăm și pentru un job”, adaugă ea.

Copiii au fost impresionați însă mai tare de Vasilică și Spiderman, cei doi roboți industriali care împachetează și manevrează paleții grei cu iaurt gata de plecare spre consumatori.

Danone își ia o parte din lapte de la gospodării și ferme din jurul Bucureștiului, din Zimnicea, Călărași și Ilfov. Sunt condiții foarte clare ca să devii furnizor - și care țin de calitatea laptelului livrat. Unul dintre fermieri, Mihai Petcu, de la ferma Pantelimon, a povestit ce înseamnă să fii furnizor Danone.

Noi îi respectăm producând lapte de calitate, dumnealor achitând corect, urmărind piața și ajustând prețul ori de câte ori e nevoie” spune Mihai Petcu.

Cele câteva sute de persoane care au vizitat fabrica Danone s-au convins că laptele, fermenții și curățenia sunt singurele ingrediente ale unui iaurt de calitate. Copiii au fost fascinați de experiență, iar adulții s-au bucurat de curățenie și de ospitalitatea angajaților Danone, care le-au explicat drumul laptelui până ce ajunge iaurt, în raftul unde îi așteaptă proaspăt în fiecare zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri