(P) Harta riscului seismic în București și prețurile în funcție de zone

Data actualizării: Data publicării:
Harta_seismica_bucuresti_plus_centru- HomeZZ.ro

Seismul recent de 5,8 grade pe scara Richter nu a produs pagube, însă unele zone din București au mai multe puncte slabe față de altele în cazul unui cutremur major. București se află în topul capitalelor europene vulnerabile în fața unei astfel de calamități, așadar din ce în ce mai multe persoane iau în calcul riscul seismic atunci când cumpără o locuință. Studiul realizat de HomeZZ.ro arată harta seismică a principalelor zone din capitală, luând în calcul și bugetul mediu pentru achiziționarea unui apartament cu 2 camere în București.

Zonele centrale din capitală rămân în continuare cele mai incerte atunci când vorbim de un cutremur major, deoarece clădirile foarte vechi au probleme structurale și majoritatea nu sunt recondiționate. Centrul Istoric al Bucureștiului poate reprezenta un adevărat risc, aici fiind zilnic un flux continuu de persoane care își petrec timpul în numeroasele localuri găzduite de aceste clădiri, trecute deja prin trei cutremure majore. Prețul mediu al unui apartament cu 2 camere de vânzare în București, zona Centrului Vechi este de 70.000 euro.

Locuințele sunt destul de căutate în zona de Nord deși sunt încadrate la "risc seismic foarte puternic", un apartament* în București, zona Băneasa se vinde cu prețul mediu de 80.000 euro.

În ceea ce privește un apartament* în zona Pantelimon, prețul mediu se poate ridica la 50.000 euro.

Pe a doua poziție ca risc seismic major se clasează zonele aglomerate cum ar fi Militari, Drumul Sării, sau Panduri, zone accesibile, cu oferte de locuințe pentru toate bugetele. Un apartament* de vânzare în București costă 60.000 euro în aceste zone.

Pentru zone ca Titulescu, Balta Albă sau Vasile Lascăr pericolul scade la nivel mediu, iar persoanele interesate de un apartament* au nevoie de o sumă medie de 60.000 euro.

Zonele Berceni, Metalurgiei sunt cele mai sigure din București, conform specialiștilor. Complexele rezidențiale sunt în topul preferințelor pentru tinerii care investesc în prima locuință. În aceste zone 50.000 euro este prețul mediu cu care se vinde un apartament*.

Te-ai hotărât în ce zonă vrei să-ți achiziționezi o locuință? Caută noul tău apartament direct pe HomeZZ.ro, site-ul cu peste 200.000 de anunțuri imobiliare.

*prețurile medii luate drept reper sunt pentru apartamente de 2 camere, de vânzare în acest moment în București

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri