(P) Modalități economice de încălzire a casei

Data actualizării: Data publicării:
convector 2

Chiar dacă este vară, niciodată nu este prea devreme să ne gândim la cum ne vom încălzi și... iarna viitoare! Mai ales dacă până acum ai întâmpinat probleme în locuința ta cu căldură sau, mai bine zis, cu lipsa ei, vara poate fi momentul ideal să găsești soluția optimă de încălzire pentru casa ta. De ce? Pentru că în timpul sezonului cald este foarte posibil să găsești oferte la aparatele de încălzire și este momentul perfect să îți pregătești casa pentru apariția sezonului friguros care, inevitabil, va fi prezent în lunile următoare.

Și dacă vrei să iei în calcul și costurile implicate în achiziția unei soluții de încălzire de încredere, un convector electric poate fi soluția ideală pentru tine, mai ales dacă vrei să economisești bani.

Ce este un convector electric? Cea mai simplă explicație este că un convector electric este un aparat care transformă aerul rece din încăpere în aer cald, prin convecție. Acest ciclu de funcționare se repetă, practic, constant, ceea ce conduce la încălzirea treptată, rapidă, a încăperii.

Principalele avantaje ale utilizării unui convector electric sunt puterea ridicată, costurile scăzute (comparativ cu alte aparate de încălzire) și silențiozitatea lor. Bineînțeles, există mai multe tipuri de convectoare: de perete sau de podea, de exemplu. Dacă consideri că un convector electric este o alegere optimă pentru casa ta, iată la ce trebuie să te raportezi atunci când îți începi căutările: dimensiuni, consum energetic, funcționalități și, bineînțeles, preț.

În ceea ce privește dimensiunile unui convector electric, trebuie să iei în calcul, în primul rând, în ce încăpere îl vei amplasa. Dacă nu știi care este dimensiunea perfectă a unui convector electric pentru o anumită încăpere, gândește-te la următoarea regulă: fiecare 100 wați a unui convector sunt necesari pentru a încălzi un metru pătrat din încăpere. Așadar, ia în calcul dimensiunea încăperii și puterea unui convector pentru a stabili dacă raportul dintre cele două este optim.

În ceea ce privește consumul energetic, trebuie să urmărești constant consumul de curent din timpul iernii și să reglezi convectorul la temperatura potrivită pentru a-ți încălzi casa și pentru a-ți reduce costurile.

Funcționalitățile unui convector electric pot fi destul de interesante și îți pot aduce multe beneficii. Dacă ești fan funcționalități moderne, vei fi plăcut surprins să descoperi că există o gamă largă de convectoare cu funcționalități extrem de utile. Printre ele, se numără funcția de siguranță, funcția de filtrare sau de umidificare a aerului, oprirea automată, prezența unui timer și multe altele. Pe lângă funcționalități, un sfat util ar fi să urmărești achiziția unui convector electric care deține și un termostat digital și posibilitatea de a regla treptele de temperatură.

Vestea bună este că poți să găsești și online o mulțime de oferte avantajose, astfel încât să nu mai fii nevoit să pierzi timpul prin magazine fizice, de specialitate!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri